Minos-mk | МакоМаркет
+389 2 278 6666 info@makomarket.com.mk

МИНОС – Крал на медитеранската диета

Компанијата Ел Рениерис е основана во 1982 година кога ја изгради својата фабрика за маслиново масло во селото Сфакопигади во Кисамос, каде семејството Рениерис ги одржува своите маслинови градини.

Денес, таа е 100% извозна компанија со партнерства и соработка со некои од најголемите дистрибутери и трговци во повеќе од 40 земји. Децениското искуство на семејството Рениерис во производството на маслиново масло, новите производствени капацитети и целосно опремената хемиска лабораторија гарантираат совршена контрола на квалитетот на производите од одгледување, до флаширање.

Во грчката митологија, Минос бил првиот крал на Крит. Денес, екстра девственото маслиново масло МИНОС е крал на медитеранската диета.