fbpx
+389 2 278 6666 info@makomarket.com.mk
Добитници од наградната игра на AVA

Добитници од наградната игра на AVA

Заврши големата наградна игра на AVA. Во присуство на претставници на Мако Маркет, по случаен избор по електронски пат беа извлечени добитниците на алките OXETTE од големата наградна игра на AVA. Среќните добитници ќе бидат исконтактирани по СМС, а наградите ќе можат...
Мако Маркет и оваа година беше дел од настанот „Патот кон успехот“ во Тирана

Мако Маркет и оваа година беше дел од настанот „Патот кон успехот“ во Тирана

За време нa изминатиот викенд, тимот на Мако Маркет и оваа година зема учество на најголемиот настан во регионот „Патот кон Успехот“ организиран од најголемиот лидер, автор, мотивациски говорник во регионот Vasil Naçi кој се одржа од 8ми до 10ти Ноември во Тирана. На...
Едноставни начини да скенирате QR код

Едноставни начини да скенирате QR код

Постојат едноставни начини за да се скенира QR код за Android. Google Screen Search Google Lens (Android 8, Oreo)Вграден QR читач (Android 9, Pie)Апликации за читање QR кодови Google Screen Search Отворете ја камерата на вашиот Андроид телефон и фокусирајте го QR...
9 причини зошто е добро да се учествува на конференција

9 причини зошто е добро да се учествува на конференција

Во денешницата постојат многу начини да научите, се надоградите, и ги изоштрите вашите професионални вештини. Можете да читате блогови, да слушате подкаст, да учите од видеа од YouTube и вебинари. Зошто тогаш да ги инвестирате време и пари да присуствувате на...
КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ НА РАБОТНО МЕСТО

КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ НА РАБОТНО МЕСТО

Во минатото концептот за креативност беше поврзан претежно со работата на писателите, сликарите, музичарите и луѓето со уметнички професии. Со зголемувањето на потребата од уникатен карактер на брендот креативноста премина во вистинска уметност. Покрај тоа, самиот чин...