Наградна Игра | МакоМаркет
+389 2 278 6666 info@makomarket.com.mk

Список на добитници од наградната игра за Every Day

Наградите се подигнуваат од седиштето на Мако Маркет, индустриска зона Пинтија, Скопје.

Наградите да се подигнат најдоцна до 25 Јуни. Работни денови: Понеделник – Петок од 08-16 часот

Понесете ја со себе личната карта за идентификација и фискалната сметка за увид.

За дополнителни прашања, обратете се на aa@makomarket.com.mk

Добитници на Samsung Galaxy A21S:

1. Емилија Хаџивасилева
2. Ајлин Шабанова
3. Снежана Стоименова
4. Елена Адамова
5. Викторија Граороска
6. Емица Витанова
7. Анита Богданова
8. Зорица Ѓоргиев
9. Елена Штерјоска
10. Јулијана Стефанова
11. Зоран Петров
12. Злата Митевска
13. Ивана Тодоровска
14. Тања Ристова
15. Александра Давчева
16. Верка Петкоска
17. Александра Ризовска
18. Бети Јованович
19. Искра Младеновска
20. Илче Ристевски
21. Марина Антониева
22. Елена Камендолиева
23. Билјана Трајкова
24. Јанинка Тодорова
25. Ангела Павлеска
26. Рајмонда Цеку
27. Марија Велкоска
28. Димоска Тамара
29. Роза Апостолска
30. Ивана Давидович
Добитници на Every Day Gift Box:
SlagjanaKostovskaslaganakostovska47@gmail.com71477277
 СнежанаКрстеваkrsteva.snezana@yahoo.com71499438
КристинаЗлатеска kristina.zlateska@hotmail.com78733032
Svetlana Nikolovska77769244
 EmilijaMarkoskaemilija.markoska@outlook.com70318460
 МирјанаЈанчева70820858
Andonia Dushkovaandoniadushkova@yahoo.com75769165
ElenaTanevskatanevskae@yahoo.com78571384
 MarinaGrujevska maronagrujevska@t.mk38975482240
NadicaPreskakulevanadicapres@gmail.com 70907735
SpasijkaKocevska kocevskasijce@gmail.com76436364
Даниела Николоваdanielamishova@yahoo.com075 946 679
SvetlanaKocoskakocoskasvetle@gmail.com078-286-439
ShabanBexhetishabanbexheti123@gmail.com76313033
ElizabetaNedelkoskiejankulova@yahoo.com75337740
 ГрозданкаКундевскаkundevskagrozdanka@gmail.com70302972
 Ivana Gjorgjioskaivanagorgioska2@gmail.com76355883
MarijaDimovamarijadimova117@yahoo.com78415357
LarisaDimova larisadimova156@gmail.com78354293
BOGICAKjoseskakoseskabogica@gmail.com78843301
ЕленаАндоноваandonovaa95@gmail.com78382435
 MartinaPuleskampuleska96@gmail.com77721521
BiljanaMitrevska78576966
ArzuBusharzu_bush@hotmail.com70895768
LjupkaMitrovastijnova_ljupka@yahoo.com78410211
veca kjimov veca.stojanova@yahoo.com78222984
DankaKrstovska frenki_ng@yahoo.com075 618 153
РоднеТашеваrodnenone@yahoo.com070/568562
AndreaDilindarskiandrea.dilindarski@yahoo.com72276412
NatasaMilenkovskanatasamilenkovska77@gmail.com078 663 963
Емилија Ковачеваlazarova.emi@gmail.com72304208
ЛилјанаЉутковаljutkova83@yahoo.com78431490
KlimentinaNikoloskatince1979@yahoo.com70501012
ВикторијаМатескаviki.viktorija04@gmail.com077 845 234
 SilvanaMateskaSilvanamateska@hotmail.com76434757
ElenaMisevska Josifovae_misevska@yahoo.com38978221066
MarikaLazovamarelazova@yahoo.com072 223 150
MajaMichova Ristoska maja_michova@yahoo.com77576935
Ivana Argievaiargieva@gmail.com38975595876
МартинаИвановскаmivanovska60@yahoo.com075 748 884
ЕмилијаТодоровска emilija.todorovska1@yahoo.de077/727-006
VericaZografska Jordanova v_jordanova@yahoo.com 075 204 146
ВикторијаБожиноскаvictorybo147@gmail.com75255195
Julijana Kiceskajkiceska@gmail.com070/259-323
AndrijanaPetrova andrijana.petrova123@gmail.com075 384 900
 ИскраИлиевскаiskra3kp@gmail.com76477306
МиленаАлексоваbobimak@gmail.com075 599 408
Cvetanka Cvetkoskacvetce_78@yahoo.com70288010
Marina Antova marina.antova@gmail.com71342275
Билјана Темелкоскаbiljana.danova@yahoo.com75853353
Maja Simitchievskamaja_simitcievska@yahoo.com
ДимитринаМицкоскаdimitrina18@yahoo.com071 590 403
vaska edrovskae_vaska@yahoo.com71239077
Василка/VasilkaGjurchinovskivasilka79@yahoo.com76499497
VesnaMitrevskavesna-mitrevska@hotmail.com78205632
ЕленаМиноваelenaminova4@gmail.com71350034
ElizabetaTrajkovatrajkovaelizabeta@gmail.com078 271 023
MarinaZazovamarinazazova82@gmail.com75310789
 МагдаленаЈакимовскаmagdalena-j@hotmail.com77871449
ХристинаСитновскаsitnovska.hristina@gmail.com075/262-468
Милица Дрвошановmilica@sunwireless.com.mk38975235130
 СветланаЛазароваsvatlanalazarova@gmail.com72303891
 Shazimet Janijani_sh@hotmail.com71667631
Silvana Joshevasilvanajoseva@yahoo.com77424173
AleksandraRuteskaaleksandraruteska9@gmail.com78305758
 ВаскаБошковска Трајковскаboskovskavaska@gmail.com75350438
STEFANKABLAZHEVAstefiblazeva@gmail.com75319388
МилаЉубеноваljubenova@hotmail.com75931108
MarinaKostova78239848
 SvetlanaJovevskapecanoskasvetlana@gmai.com70421234
МаријаКремчеваmarijakremceva@yahoo.com075/958-053
AleksandraAndovaminova.sandra@yahoo.com76255024
AnitaMarovcimarovci.a18@live.com72534387
 ElenaMisevska Josifova e_misevska@yahoo.com: 078221066
 AndrijanaAnackovskaanackovskaandrijana@gmail.com78339620
 МаријаДимитриевскаgurmesevikmarija34@gmail.com78287854
EmineMamutieminemamuti73@gmail.com76798799
JasminaKlokanivska jasminaklokanovska@hotmail.com078 415 021
NadicaMitevskamitevska.n@outlook.com77533582
Ангела Јанчовскаangela17.jancovska@gmail.com72572675
SandraTanusevastanuseva@gmail.com75363056
FerzijeMustafaixijeee.m@gmail.com75454388
ElenaIvanovae.ivani@ymail.com78356799
КристинаЃорѓиеваkika_georgieva@hotmail.com76495168
АндријанаЃорѓиеваana.georgieva987@gmail.com075 709 730
СимонаМишеваmishevasimona@gmail.com76863588
ДаниелаМилосовскаdaniela.stojkoska@gmail.com71285042
Vesna Nikolovskanikolovska.v@gmail.com79287665
Габриела Јаневскаdani_janevski@yahoo.com38978399531

 

Marina Milanovska      m_milanovska@yahoo.com

Julijana Stojanovic        julijanastojanovicjankulova@gmail.com

Nikolina Spasovska Gjorgievska      gjorgnikolina@gmail.com

Nela Trajkovska

Elena Ivanovska          elenadame@outlook.com

Ljubica Dukoska          ljdukoska@yahoo.com

Arjana Spasovska

Jovana Ivanovska

Divlev Dragan Irena        divlevai@yahoo.com

Meri Dzorovska          m.dzorovska@hotmail.com

Georgieva Katerina             georgievakaterina78@gmail.com

Angelovska Bube             angelovskabube2@gmail.com

Elizabeta Bulic           elizabeta_bulic@hotmail.com

Milica Drvosanov         milica@sunwireless.com.mk

Marija Atanasovska             m_ilijev@yahoo.com

Ive Mojanovska           ive_mojanovska@live.com

Ristoski Z                 ristoskiz629@gmail.com

ElizabetaBoshevskaboshevskaeli@gmail.com75227072
MarijaMiskoska venturatrejd@t.mk075 296 414
ИванаФилиповска75695204
RozaGjorgievska077/853-803
VesnaPanajotovic75471414
SvetlanaVasileska071 262 748
SvetlanaKloshtevska70611794
NatasaDojcinoska72259301
Деспина Илијева70361430
СашкаДавкова71210758
СандраСтојановска078 539 008
Сандракарагонова71369807
AnaKuzmanovska Angelovska70654545
MilenaPetreska75852775

ПРАВИЛА НА НАГРАДНА ИГРА

*НОСИ САМОДОВЕРБА*

EveryDay

1

Организатор на наградната игра е Мако Маркет ДОО.

2

Наградната игра ќе се одржи во сите продажни места во Македонија од 01.04.2021.- 12.05.2021.

3

Целта на наградната игра е промоција на производите на брендот EveryDay. Производи што учествуваат во наградната игра се било кое пакување секојдневни или циклусни влошки EveryDay.

4

Учесници во наградната игра можат да бидат сите луѓе кои живеат во Македонија.

5

За да може едно лице да учествува во наградната игра, треба да купи какво било пакување секојдневни или циклусни влошки EveryDay во кое било продажно место во Македонија во временскиот период наведен погоре.

Регистрација за наградната игра може да се изврши преку апликацијата на www.makomarket.com.mk/nagradna-igra-everyday или со скенирање на QR Code кој ве води на апликацијата. Со пополнување на сите побарани информации на веб-апликацијата на страницата на Мако Маркет, вие може да бидете потенцијален добитник.

Прифатени се само апликациите со валидни датуми на сметките помеѓу 01.04.2021.- 12.05.2021.

Избраните добитници кои испратиле точни сметки и ги исполниле условите и потребните информации и ја чуваат фискалната сметка како доказ, треба да ги земат своите награди од канцеларијата на Мако Маркет во индустриската зона во Пинтија, Скопје.

Ако еден учесник испратил некомплетна апликација (пример: без сметка, име, или информации за контакт), таа апликација ќе се смета за неважечка и Организаторот нема да има други обврски кон тој учесник.

Доколку, при прегледот на апликациите, Организаторот утврди дека нема докази (нема фискална сетка) за купен EveryDay производ, учесникот ќе го изгуби правото на добивка на наградата.

6

Еден учесник може да освои една или повеќе награди ако е квалификуван за наградната игра и купил производи на EveryDay како што е наведено погоре.

Процесот на награди се прави по случаен избор преку алатка за случаен избор (random picker), на 5 дена по завршувањето на наградната игра, односно на 17.05.2021 година ќе бидат избрани добитниците. Времетраењето на наградната игра е вкупно 6 недели.

Награден фонд:

Samsung Galaxy A21S x 30

EveryDay кутија x 120

7

Организаторот ќе користи телефонски број за да контактира и да го информира учесникот што ја добил наградата. Организаторот се обврзува да ја чува наградата во рок од 20 работни дена по завршувањето на наградната игра.

Во случај добитникот да не ја подигне наградата, Организаторот не е должен да им ја достави. Доколку добитникот не ја прифати наградата во следните 20 дена, тој го губи правото на истата.

Апликациите добиени по завршувањето на наградната игра не се квалификуваат за награда.

Добитникот нема право да бара замена на наградата за пари. Со подигнување на наградата, сите понатамошни обврски на Организаторот се прекинуваат.

8

Со учество во наградната игра, учесниците се согласуваат дека нивните лични информации можат да бидат зачувани и користени од Организаторот за целите како што е објавување список на добитници.

9

Со поднесување на апликацијата, односно учество во наградната игра, купувачот ги прифаќа Правилата на наградната игра. Правилата ќе бидат објавени на веб-страницата www.makomarket.com.mk

10

Организаторот го задржува правото да ја прекине наградната игра пред крајниот рок утврден со овие правила, како и да ги промени одредбите на овие правила, за што учесниците ќе бидат известени преку веб-страницата www.makomarket.com.mk

11

Во случај на спор помеѓу Организаторот и учесниците, Судот на територијата има правна надлежност.

***************************************************************

Terms and Conditions for the Prize Game

Wear Confidence – EveryDay!

Samsung Galaxy A21S x 30

EveryDay box x 120

1

Organizer of the prize game is Mako Market DOO.

2

The prize game will take place in all points of sale in Macedonia from 01.04.2021.- 12.05.2021.

3

The purpose of the prize game is promotion of the products of EveryDay brand. Products that participate in the prize game are any pack of Every Day sanitary napkins and any pack of Every Day panty liners.

4

Participants in the prize game can be all people who live or stay in Macedonia.

5

For one person to participate in the prize game, have to buy any pack sanitary napkins or panty liners EveryDay in whoever point of sale in Macedonia in the time period stated above.

Registration for the loyalty program can be done through the app on www.makomarket.com.mk/nagradna-igra-everyday  With writing the receipt number of one or more bills and personal information through the web-app on the Mako Market’s page, you can be potential winner of mobile phone or EveryDay box.

Accepted are only the applications with valid dates on the bills between 01.04.2021.- 12.05.2021.

The picked winners who have sent correct bills and have fulfilled the terms and conditions and the required information and keep the receipt as prove, should pick up their prizes from the Mako Market office in Industrial zone of Pintija, Skopje.

If one participant has sent incomplete application (example: without bill, or name, or contact info), that application will be considered as invalid and the Organizer will have no further obligations to that participant.

If, during the inspection of the applications, the Organizer founds that there is no evidence of purchased 1 pack sanitary napkin or panty liners EveryDay, the participant will lose the right of winning prize.

6

One participant can win one or more prizes if is qualified for the Prize game and have purchased EveryDay products as listed above.

The rewards process is done at random via random picker tool, upon 5 days of the end of the prize game on 17.05.2021 will be chosen the winners. The duration of the prize game is in total 6 weeks.

Samsung Galaxy A21S x 30

Every Day box x 120

7

The Organizer will use telephone number to contact and inform the winner that won the prize. The organizer undertakes to submit the prize within 20 working days after the end of the prize game.

In case the winner does not pick up the prize, the Organizer is not obliged to deliver it to them. If the buyer does not accept the awarded prize within the next 20 days, he loses the right to it.

Applications received after the completion of the prize game do not qualify for the award.

The consumer has no right to request a replacement of the prize for money. By submitting the prize, all further obligations of the Organizer are terminated.

8

By participating in the prize game, customers agree that their personal information may be stored and used by the Organizer for the purpose of the subject prize game, such as publishing a list of rewards.

9

By submitting the application, ie participating in the prize game, the buyer accepts the Rules of the prize game. The rules will be published on the website www.makomarket.com.mk

10

The organizer reserves the right to terminate the prize game before the deadline set by these rules, as well as to change the provisions of these rules, of which customers will be notified through the website www.makomarket.com.mk

11

In case of a dispute between the Organizer and the participants, the Court of Territory has legal jurisdiction.

RREGULLAT E LOJËS SHPËRBLYESE

* MBAJ  VETËBESIM *

EveryDay

1

Organizator i lojës shpërblyese është Mako Market SHPK.

2

Loja shpërblyese do të mbahet në të gjitha pikat e shitjes në Maqedoni nga 01.04.2021.-12.05.2021.

3

Qëllimi i lojës shpërblyese është promovimi i produkteve të markës EveryDay. Produkte që marrin pjesë në lojën e çmimeve janë çdo paketim i pecetave ditore ose ciklikë EveryDay.

4

Pjesëmarrës në lojën shpërblyese mund të jenë të gjithë njerëzit që jetojnë në Maqedoni.

5

Një person që të mund të marrë pjesë në lojën shpërblyese, duhet të blejë cfarëdoqoftë paketimi, peceta ditore ose cikël EveryDay në çdo pikë shitje në Maqedoni në periudhën kohore të lartpërmendur.

Regjistrimi për lojën shpërblyese mund të bëhet përmes aplikimit në www.makomarket.com.mk/nagradna-igra- everyday ose duke skanuar QR Code që ju udhëzon në aplikim. Duke plotësuar të gjithë informacionet e kërkuara në web-aplikacionin në internet e faqes  Mako Market, ju mund të jeni një fitues potencial.

Pranohen vetëm aplikacionet me data të vlefshme në llogaritë ndërmjet 01.04.2021.-12.05.2021.

Fituesit e përzgjedhur që do të paraqiten me fatura të sakta dhe kushte të plotësuara me informacione te duhura dhe që kanë ruajtur llogarinë fiskale si dëshmi, duhet të tërheqin shpërblimet e tyre nga Zyra e Mako Market në zonën industriale në Pintija, Shkup.

Nëse një pjesëmarrës dërgon një aplikim jo të kompletuar (shembull: pa llogari, emër, ose informacione kontakti), ai aplikacion do të konsiderohet i pavlefshëm dhe Organizatori nuk do të ketë përgjegjësi tjera ndaj atij pjesëmarrësi.

Nëqoftëse, gjatë shqyrtimit të aplikacioneve, Organizatori vërteton se nuk ka fakte (nuk ka llogari fiskale) për një produkt të blerë nga  EveryDay, pjesëmarrësi do të humb të drejtën e ffitimit të shpërblimit.

6

Një pjesëmarrës mund të fitojë një ose më tepër shpërblime nëqoftëse është i kualifikuar për lojën shpërblyese dhe ka blerë produkte të EveryDay siç është lartpërmendur.

Procesi i shpërblimeve bëhet në mënyrë të rastësishme përmes një mekanizmi për përzgjedhje të rastësishme ( random picker ), ditën e 5-të pas përfundimit të lojës shpërblyese, domethënë më datën  17.05.2021 do të zgjidhen fituesit. Koha e zgjatjes së lojës shpërblyese është gjithsej 6 javë.

Fondi i çmimit:

Samsung Galaxy A21S x 30

Pako EveryDay x 120

Organizatori do të shfrytëzon numër telefoni për të kontaktuar dhe informuar pjesëmarrësin që ka fituar shpërblimin.

Organizatori detyrohet të ruan shpërblimin  në afat prej 20 ditë  pune, pas përfundimit të lojës shpërblyese.

Në rast se fituesi nuk e merr shpërblimin, Organizatori nuk është i detyruar t’ua dorëzon. Nëqoftëse  fituesi nuk e pranon shpërblimin brenda 20 ditëve të ardhshme, ai humb drejtën  për të njëjtën.

Aplikacionet e fituara pas përfundimit të lojës shpërblyese nuk kualifikohen për shpërblime.

Fituesi nuk ka të drejtë të kërkon para në vend të shpërblimit  Me tërheqjen e shpërblimit, të gjitha obligimet e mëtutjeshme të Organizatorit ndërpriten.

8

Me pjesëmarjen në lojën shpërblyese, pjesëmarrësit pajtohen që të dhënat e tyre personale mund të ruhen dhe shfrytëzohen nga Organizatori për qëllime sikur që është botimi i listës së fituesve.

9

Me dorëzimin e  aplikacionit, pra duke marrë pjesë në lojën shpërblyese, blerësi i pranon Rregullat e lojës shpërblyese. Rregullat do të publikohen në faqen e internetit www.makomarket.com.mk

10

Organizatori e mban të drejtën të ndërpresë lojën e shpërblimeve para skadimit të afatit vërtetuar me këto rregulla, si dhe të ndryshojë dispozitat e këtyre rregullave, për të cilat pjesëmarrësit do të njoftohen  përmes faqes në internet www.makomarket.com.mk

11

Në rast të ngecjes mes Organizatorit dhe pjesëmarrësve, Gjykata teritoriale ka kompetenca ligjore.