Нешто Плус! Archives | МакоМаркет
+389 2 278 6666 info@makomarket.com.mk
7 чекори за ефективно решавање на проблеми

7 чекори за ефективно решавање на проблеми

Решавање на проблеми и донесување на одлуки. Прашајте било кого на работното место ако овие активности се дел од нивниот ден и ќе добиете одговор „Секако!“ Но колку од нас сме имале обука на оваа тема? Знаеме дека oвие активности се важен елемент од нашата работа, но...
11 квалитети кои ги поседуваат добрите лидери

11 квалитети кои ги поседуваат добрите лидери

Без разлика дали водете сопствен бизнис или водите тимови, најдобрите лидери треба да поседуваат силен сет на квалитети на лидерство кои помагаат позитивно да комуницираат со вработените, членовите на тимот и клиентите. Теориите за однесување сугерираат дека лидерски...
„Комуникација и зближување со тимот“

„Комуникација и зближување со тимот“

Во саботата, 23.11.2019 Академијата за лидерство на Мако Маркет го одржа последниот семинар за оваа година насловен “Communication and Team Bonding”.Една од главните причини поради која беше отворена оваа академија на Мако Маркет е инвеситрањето во своите...
Едноставни начини да скенирате QR код

Едноставни начини да скенирате QR код

Постојат едноставни начини за да се скенира QR код за Android. Google Screen Search Google Lens (Android 8, Oreo)Вграден QR читач (Android 9, Pie)Апликации за читање QR кодови Google Screen Search Отворете ја камерата на вашиот Андроид телефон и фокусирајте го QR...
9 причини зошто е добро да се учествува на конференција

9 причини зошто е добро да се учествува на конференција

Во денешницата постојат многу начини да научите, се надоградите, и ги изоштрите вашите професионални вештини. Можете да читате блогови, да слушате подкаст, да учите од видеа од YouTube и вебинари. Зошто тогаш да ги инвестирате време и пари да присуствувате на...
КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ НА РАБОТНО МЕСТО

КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ НА РАБОТНО МЕСТО

Во минатото концептот за креативност беше поврзан претежно со работата на писателите, сликарите, музичарите и луѓето со уметнички професии. Со зголемувањето на потребата од уникатен карактер на брендот креативноста премина во вистинска уметност. Покрај тоа, самиот чин...