fbpx
+389 2 278 6666 info@makomarket.com.mk
Три цели на свеста за брендот

Три цели на свеста за брендот

Маркетинг стратезите се согласни дека свеста за брендот во било која индустрија ѝ дава предност на компанијата. Свеста за брендот постигнува неколку цели за компаниите коишто сакаат да ја зголемат продажбата на пазарот. Кампањата за подигање на свеста за брендот треба...
Важноста на развојот на лидерските вештини

Важноста на развојот на лидерските вештини

Што Ве прави добар лидер? Одговорот на ова прашање варира во голема мера, во зависност од тоа кого прашувате. На пример различни истражувачи имаат различно верување за тоа кои се основните карактеристики со коишто се одликува еден ефективен корпоративен лидер. Но,...
Како да развиете креативно решение за проблем

Како да развиете креативно решение за проблем

Практиката на иновација на денешниот пазар, веќе не подразбира само создавање на нов производ, туку и откривање на целосно нови пазари кои опфаќаат претходно непознати, па согласно на тоа и неискористени потреби на потрошувачот. Така, во време на интернет трговијата и...
Која организациска структура е правилна за вашиот бизнис?

Која организациска структура е правилна за вашиот бизнис?

Кога основате нов бизнис, треба внимателно да обрнете внимание на дизајнирањето на организациската структура на вашата компанија. Тоа особено треба да се одреди согласно големината, индустриската гранка и целите на компанијата. Покрај организациската структура,...
5 совети кои ќе ви помогнат полесно да ги исполните крајните рокови

5 совети кои ќе ви помогнат полесно да ги исполните крајните рокови

Од средно училиште (или порано), многумина од нас се мачеа со рокови за исполнување. Неквалитетните вештини за управување со времето и одложувањето честопати водат до последни минливи сесии кои создаваат супстандардна работа. На работа, неисполнувањето на роковите е...
Креативност и иновации на работното место

Креативност и иновации на работното место

  Во минатото концептот за креативност беше поврзан претежно со работата на писателите, сликарите, музичарите и луѓето со уметнички професии. Со зголемувањето на потребата од уникатен карактер на брендот креативноста премина во вистинска уметност. Покрај тоа, самиот...